Örnsköldsviks Golfklubb Puttom http://puttom.se Spela golf i Örnsköldsvik - på Puttom såklart! Thu, 17 Jan 2019 22:07:20 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 33128459 Gott nytt golfår – nu får du putta med flaggan i http://puttom.se/nya-golfregler-2019/ http://puttom.se/nya-golfregler-2019/#respond Tue, 01 Jan 2019 12:04:02 +0000 http://puttom.se/?p=20738 Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 34 regler blivit 24, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo. Vi kommer under vårvintern anordna kurser och utbildningar i de nya reglerna, mer information om det [...]

Inlägget Gott nytt golfår – nu får du putta med flaggan i dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>

Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 34 regler blivit 24, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo. Vi kommer under vårvintern anordna kurser och utbildningar i de nya reglerna, mer information om det kommer.

Med de nya reglerna får du bland annat:

 • putta med flaggstången i hål
 • laga spikmärken på green
 • leta boll i max tre minuter
 • plocka bort lösa naturföremål överallt
 • grunda klubban i röda och gula pliktområden
 • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
 • byta boll när du droppar

…och du får ingen plikt om du råkar:

 • träffa dig själv eller din utrustning med bollen
 • slå ett dubbelslag
 • rubba din boll medan du letar
 • rubba din boll på green

Nyttiga länkar

Regelboken finns som mobilapp (Rules of Golf 2019) till Android och iPhone. Ladda ner den så har du alltid regelboken med dig i fickan.

På Svenska Golfförbundets Youtube-kanal finns 24 filmer med de viktigaste regelnyheterna.

R&A hemsida kan du testa dina regelkunskaper genom att göra regelquiz i olika svårighetsgrader.

Inlägget Gott nytt golfår – nu får du putta med flaggan i dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
http://puttom.se/nya-golfregler-2019/feed/ 0 20738
Golftomtarna på tee http://puttom.se/golftomtarna-pa-tee/ http://puttom.se/golftomtarna-pa-tee/#respond Mon, 24 Dec 2018 19:40:33 +0000 http://puttom.se/?p=20751 Sven och Magnus Lindström på väg ut på julafton. God Jul till er alla!

Inlägget Golftomtarna på tee dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
Sven och Magnus Lindström på väg ut på julafton.
God Jul till er alla!

Inlägget Golftomtarna på tee dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
http://puttom.se/golftomtarna-pa-tee/feed/ 0 20751
Julöppet i Puttomshopen lördag 15 december http://puttom.se/juloppet-puttomshopen-lordag-15-december/ http://puttom.se/juloppet-puttomshopen-lordag-15-december/#respond Tue, 11 Dec 2018 22:12:45 +0000 http://puttom.se/?p=20744 Wilson Cortex Puttomshopen är öppen kl. 11-14 lördag 15 december. - Rea 50 % på stora delar av sortimentet, nu också på bagar! - Köp 3 betala för 2 - Köp presentkort - värdet ökar med 20 % efter årsskiftet. - Kolla in nya Wilson-drivern Cortex! Vinnare i tv-serien Driver vs. Driver Vi bjuder [...]

Inlägget Julöppet i Puttomshopen lördag 15 december dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>

Wilson Cortex

Puttomshopen är öppen kl. 11-14 lördag 15 december.
– Rea 50 % på stora delar av sortimentet, nu också på bagar!
– Köp 3 betala för 2
– Köp presentkort – värdet ökar med 20 % efter årsskiftet.
– Kolla in nya Wilson-drivern Cortex! Vinnare i tv-serien Driver vs. Driver
Vi bjuder på julfika.

Välkomna!

Inlägget Julöppet i Puttomshopen lördag 15 december dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
http://puttom.se/juloppet-puttomshopen-lordag-15-december/feed/ 0 20744
Summering av Höstmötet http://puttom.se/summering-av-hostmotet/ http://puttom.se/summering-av-hostmotet/#respond Tue, 04 Dec 2018 22:53:40 +0000 http://puttom.se/?p=20727 Bevattningen sedd från ovan. Ordinarie höstmöte hölls måndag 26 november i klubbhuset på Puttom. Ordförande Markus Sandin inledde med en sammanfattning av året där det stora projektet förstås var nedläggningen av fairwaybevattning. Banchef Ingemar Strandberg informerade om ett lyckat projekt som visserligen tog något längre tid än beräknat. Det leddes proffsigt av Per [...]

Inlägget Summering av Höstmötet dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>

Bevattningen sedd från ovan.

Ordinarie höstmöte hölls måndag 26 november i klubbhuset på Puttom.
Ordförande Markus Sandin inledde med en sammanfattning av året där det stora projektet förstås var nedläggningen av fairwaybevattning. Banchef Ingemar Strandberg informerade om ett lyckat projekt som visserligen tog något längre tid än beräknat. Det leddes proffsigt av Per Olof Ljung och med hjälp av enastående ideella insatser från en liten grupp medlemmar kunde vi se resultatet av bevattningen redan under den andra halvan av säsongen.
I projektet ingick också dränering, men den är beslutad att påbörjas tidigast hösten 2019.

Medlemsundersökningen Players 1st gjordes vid två tillfällen under säsongen och vi vill passa på att tacka alla ca 300 medlemmar som tog sig tid att svara på den. Vi använder den som diskussionsunderlag för vidare utveckling av Puttom.

Vidare när det gäller banan kommer vi att satsa på att dressa fairway under några år framöver.
Detta på inrådan av bland andra SGFs bankonsulent Håkan Blusi. Målsättningen är jämnare spelytor och bättre turf för bollen att vila på.

Styrelsen fick några nya medlemmar då ordförande Markus Sandin, ledamöterna Birgitta Fahlgren och Jörgen Jonsson samt suppleant Ann-Christin Melin avsagt sig omval. Avtackning kommer att ske i samband med Vårmötet 2019, men tillsvidare nöjer vi oss med att tacka dessa fyra för deras fantastiska engagemang och jättefina insatser för Puttom!
Ulf Ingvarsson valdes till ny ordförande och Hans-Åke Tjärnström och Jonas Johansson till nya ledamöter.

Förslag på rambudget och årsavgifter för 2019 presenterades och godkändes av mötet.
En höjning med 100 kr för vissa kategorier och en rejäl sänkning för de yngre kategorierna 22-29 år och 17-21 år.
Se årsavgifter 2019 här. Kontakta kansliet för mer info.

Avslutningsvis hölls prisutdelning för årets Klubbmästare och vinnarna i Jöns-Åkes Minne samt utlottning av ”Vinn din årsavgift” för de som köpte en lott i våras. Vinnare i utlottningen blev Caroline Lindh. Grattis!

Inlägget Summering av Höstmötet dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
http://puttom.se/summering-av-hostmotet/feed/ 0 20727
Puttom söker restauratör 2019 http://puttom.se/puttom-soker-restaurator-2019/ http://puttom.se/puttom-soker-restaurator-2019/#respond Tue, 04 Dec 2018 12:54:49 +0000 http://puttom.se/?p=20613 Örnsköldsviks Golfklubb Puttom ligger strax norr om Örnsköldsvik, ett par minuter från E4. Vi söker en idérik krögare som vill satsa på kvalitet och service och som kan erbjuda dagens lunch och en handfull andra alternativ som passar både till lunch och middag. Restaurangen bör ha fullständiga rättigheter. Utöver restaurangen har vi ett mycket populärt [...]

Inlägget Puttom söker restauratör 2019 dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
Örnsköldsviks Golfklubb Puttom ligger strax norr om Örnsköldsvik, ett par minuter från E4.

Vi söker en idérik krögare som vill satsa på kvalitet och service och som kan erbjuda dagens lunch och en handfull andra alternativ som passar både till lunch och middag. Restaurangen bör ha fullständiga rättigheter. Utöver restaurangen har vi ett mycket populärt fikaställe där medlemmarna förväntar sig ett varierat utbud av dricka, snacks, och mackor. Det ligger mitt i klubbhusområdet och passeras tre gånger på varje golfrunda.

Golfsäsongen är som mest intensiv under fyra månader, juni-september. Restauratören kan använda lokalerna för exempelvis catering, privata fester och andra arrangemang.
Hyresvillkoren är mycket förmånliga.

Klubben är öppen för nya lösningar för att få till en attraktiv restaurang med nöjda gäster och klubbmedlemmar och ser gärna att vi utvecklar olika typer av paket där mat ingår.
Tävlingar med luncher och middagar är vanliga inslag under säsongen, därför är det viktigt att du som krögare är flexibel och kan anpassa öppettiderna efter klubbens arrangemang.
Restaurangen är en viktig del av helhetsupplevelsen på Puttom och vi ser gärna ett längre samarbete.

Har du tidigare erfarenhet av att driva restaurang är det meriterande då du behöver driva restaurangen i ett eget bolag.

Maila din intresseanmälan till info@puttom.se senast 11 januari, så kontaktar vi dig.

Inlägget Puttom söker restauratör 2019 dök först upp på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

]]>
http://puttom.se/puttom-soker-restaurator-2019/feed/ 0 20613