18 blir ett kort par 4 på försök


Bankommittén har haft ett möte där ett flertal saker kring banan diskuterades. Några av de beslut som togs är följande:

 • Björkarna vid puttinggreenen tas bort i höst
 • Ett antal medlemmar kommer hjälpa till att lufta fairways
 • 29 augusti testar vi att flytta fram tees på hål 18

Björkarna vid puttinggreen har vuxit sig för stora och rötter har letat sig in under greenen. De suger ut väldigt mycket näring som greenen behöver. Därför behöver de tas ner. 

För att få bättre kvalitet på fairway så kommer vi lufta hela banan med en så kallad vertidrainer. Några medlemmar kommer hjälpa banpersonalen med detta. Det beräknas ta upp till en vecka men ska inte behöva störa spelet nämnvärt. Det kommer även vertikalskäras på fairway för att försöka få bukt med ogräset. 

I ett försök för att få till en intressantare avslutning på banan så kommer vi att på test flytta fram utslagsplatserna på 18 hålet. Det blir då ett kort par 4 med möjlighet att nå green för de mer långtslående. Vår hypotes är att det blir en roligare och mer spännande avslutning på rundan, bättre för gäster som spelar första gången, dessutom borde säkerheten bli högre då man ser vart utslaget tar vägen. Hör gärna av er med synpunkter under testet. 29 augusti är det premiär, det kommer vara provisoriska tees under tiden vi testar. 

/Bankommittén 

By | 2017-02-12T16:51:53+00:00 tisdag, augusti 16, 2016|Categories: Bankommittén, Kommittéer, Nyheter|Tags: |8 Comments

8 Kommentarer

 1. Ulf Westman 16 augusti, 2016 vid 23:31 - Svara

  Nu får ni väl ändå skärpa er!
  Dessa hundraåriga björkar är klubbhusets vårdträd, att ta ned dem skulle ändra gårdsbilden på ett mycket negativt vis. Det tar några ögonblick att såga ned, tar decennier att återställa.
  Dessutom konstaterades, i samråd med SGF:s bankonsulent Boel Pettersson, redan för tio år sedan att den nuvarande puttinggreen var för liten, av för dålig kvalitet och färdig att utrangeras. Sålunda ligger sedan över tio år sedan förslag på att bygga en ny puttinggreen på en annan plats. Ett specificerat förslag på detta bordlades vid styrelsemöte den 6 september 2007.
  Om ni sågar ned björkarna nu, kan ni sätta upp dom sen ifall vi ångrar oss? (retorisk fråga)

 2. Gunilla Sjöström 17 augusti, 2016 vid 15:02 - Svara

  Gamla björkar bruka bli ihåliga och är inte så graciösa.
  Plantera Körsbärs träd, Plommon träd, Äppelträd tex.

  Ett litet nytt träd kan ju smyga sig in också
  Tex.Björk eller en syrenberschå????

 3. Jan Enström 17 augusti, 2016 vid 23:31 - Svara

  Hej, säkerheten blir sämre vid utslag från kullen. Det blir inte nödvändigtvis rakare slag ?
  när “ de mer långtslående “ spelarna försöker träffa green. Bollarna kommer högt uppifrån med väldig kraft.
  Vid olika former av medvind blir det risk för bombning av övningsområdets bunkrar, puttinggreen och kanske tom. närmaste husvagnarna.
  Säkerheten blir inte “ högre “ när man väl står där uppe och ser sina sneda slag “ tar vägen “ mot tex. övningsfältets spelare.
  Visst det skriks Fore men det är ändå bara ett varningsrop som inte alltid förstås eller hörs när bollarna är på väg.
  Omvärdera gärna alla sämre försök med farliga spelfält
  och snälla förstör inte Puttoms 18:e golfhål.

 4. Carl Edblom 19 augusti, 2016 vid 05:56 - Svara

  Nä nu..,,jag delar till 100% Ulf Westmans synpunkter ang björkarna vid klubbhuset. Notera att jag kallar dom ”vid klubbhuset” och inte vid övningsgreen Björkarna tillhör gårdsbilden och inte övningsgreen. Att ta bort dessa mäktiga landmärken och vindskydd från gården skulle bli förödande för helhetsintrycket. Vi har lagt ner mycken möda att skapa en sammanhängande gård. Förstör nu inte den.
  Övningsgreen har varit ett sorgebarn sen banan byggdes och varit felplacerad hela tiden. Att fytta blir nödvändigt även om om gårdsbilden förödes av en historielös och en oetisk bankommitte.
  Frågan är för stor för ett hugskott i en kommitté och bör avgöras vid medlemsmöte om kommittén inte besinnar sig. Det finns många andra träd runt banan att ta bort.
  Jag håller med Jan Enström också ang tee hål 18. Men där har ju kommittén ändå möjlighet att ångra sig då inget allvarlig ingrepp görs. Det är ju ett försök och tee kan återställas.
  Inte som med björkarna där en slakt är oåterkallig.

 5. Carl Edblom 19 augusti, 2016 vid 12:01 - Svara

  Ursäkta. Skrev etisk. Skulle vara estetisk. Autokorregering och tidig morgon och i shocktillstånd///C

 6. Sture Lindblad 22 augusti, 2016 vid 13:04 - Svara

  Låter som intressant. Gillar inte ”blinda hål”. Så därför tycker jag att det är ett intressant försök. Vad gäller björkarna så vet jag att björkar suger rejält med vatten. I övrigt så har jag inga synpunkter.
  Händer mycket spännande saker på Puttom tycker jag. Puttom under förnyelse.

 7. Petson 24 augusti, 2016 vid 14:35 - Svara

  Tja!!!
  Angående 18
  Det blir för långt 229meter
  Provade igår tisdag
  Jag kom över men dom andra kom inte över 1 på 10 går över,horn växer på folkets som provar husvagnparkering och övningsfält blir i spel! Flytta ner tee längre i backen så blir bättre eller behåll det ordinarie teet
  Mvh petson

Lämna en kommentar