Hur har banan klarat vintern?

– Det är lite tjäle i år, upptorkningen går fort och det kommer upp mycket grönt. Jag är förvånad över att nian är så grön redan nu, den brukar vara rätt blöt och dålig.

Banan var betydlig blötare i höstas än vad den är nu, förhoppningsvis går isen på sjöarna i helgen och då kan Bengts gäng börja med bevattning på de ställen där det ska sås. Det mesta av snön är borta, det ligger en del kvar på skuggiga ställen som borta på sexton och på tvåan.

– Det är viktigt med värme nu när greenerna kommit fram så vi kan få fart på dom. Ifjol var det en kall maj och vi fick i princip nödöppna banan. Helst skulle jag vilja ha ett varmt regn för att få ordentlig fart på växtligheten.

Klubben har köpt in en kedjegrävare, vad är det?

-Det är en maskin med en stor kedja baktill, som ett stort motorsågssvärd.  Vi ska ha den till att dränera banan. Den gör ett 30-40 centimeter djupt spår där vi lägger i dräneringsslang och dräneringsgrus. Vi kan sätta igång med det arbetet när banan torkat upp med troligtvis blir det först till hösten vi kommer ha mer tid till det.

Det är mycket att stå i för er nu, vad gör ni innan banan öppnar?

-Först ska allt skräp bort från tees och greener för att vi inte ska förstöra maskinerna. Sen vertikalsskär vi och hjälpsår greenerna. När det är gjort kommer vi att lägga på en lätt kalkning och efter det ska greenerna dressas. När gräset fått fart ska första gödslingen på, men det kan vänta till efter öppning också. Förhoppningsvis kan vi så nästa vecka.

Några andra projekt?

-Vi håller på att bygga ut övningsområdet men det saknas fyllnadsmassor så det står lite still just nu. Är det någon som vet av fyllnadsmaterial för man gärna höra av sig.

När öppnar banan?

-Normalt sett så kan vi öppna 10-14 dagar efter  vi sått. Rangen kanske vi kan öppna fram emot nästa helg.