Hål 12, ett fantastiskt par 3 om vi får säga det själva.

Det är ingen överdrift säga att nytt är ett ledord för säsongen 2016.
Ny Head greenkeeper, ny restauratör, ny shop och en ny ordförande.
Styrelsen bestämde tidigt inför den här säsongen att banan och skicket på den har absolut högsta prioritet. Vissa investeringar som inte varit direkt riktade mot banan har vi tagit nya beslut kring så vi kan omfördela de investeringarna till banan istället.
Jag hoppas du vill hänga med på ett händelserikt och grymt golfår 2016! Och du som är fullvärdig medlem, missa inte erbjudandet om att köpa fem greenfeebiljetter för endast 800 kr, bjud med dig vänner och bekanta till vår fina golfklubb.

Erbjudande greenfee

Ny Head greenkeeper
Ingemar Strandberg tar över som huvudansvarig för banan i år. Han och Fredrik Hägglund (som börjar i april) går just nu en riktigt bra utbildning för greenkeepers. Det har redan identifierats åtgärder för att höja skicket på banan, renovering av bevattningen och utökat och förändrat gödslingsprogram för att nämna två. Senare i sommar/höst kommer vi att göra en tydlig treårsplan för större åtgärder på banan, inte ombyggnationer utan troligen kommer det handla om dränering och renovering, med fokus på greenerna. För att betona viktigheten med banans kvalitet har vi skapat en ren bankommitté som kommer jobba nära greenkeepers och vara ansvarig för hålvärdarna.

Ny restauratör
Vi hälsar Annelie Forsberg varmt välkommen till Puttom! Hon kommer sköta restaurangen i år och efter att ha hört hennes idéer och tankar på utvecklingen av restaurangen har vi stort hopp om att det ska bli bättre än tidigare år. Längre öppettider och fler aktiviteter har redan utlovats. Viktigt att vi får hit andra gäster än golfspelare och att vi hittar fler synkade aktiviteter med restaurangen.

Ny shop
I år kommer vi själva att driva shopen vilket så klart är en stor utmaning men också en stor möjlighet då varje krona går tillbaka till föreningen. Vi kommer att slå ihop tidsbokning, reception och shop så vi sköter allt på samma ställe, vilket kommer ge samordningsvinster. Viktigt att komma ihåg är att ju mer vi handlar hemma i vår egen shop desto bättre ekonomi kommer föreningen få. Priserna kommer vara lägre eller samma som t.ex. Dormy. Du som funderar på nya klubbor i år behöver inte längre åka iväg för att göra en customfit, gör det i Puttomshopen på en riktig range! Vi har valt att fokusera på en leverantör det här första året och det är Nike. De säljer mest golfkläder i Sverige och deras bollar och klubbor är 2016 bland det hetare på marknaden med fantastiskt fina recensioner. Det känns helrätt.

Markus SandinJag
Ordförande i Örnsköldsviks GK Puttom