Foto: Rainbird.se

PRESSMEDDELANDE. Örnsköldsviks Golfklubb Puttom, som under året firat 50 år, fortsätter satsa på banan för att öka bankvaliteten för dess medlemmar och gäster. Kraven på den standard man som golfare förväntar sig på banans spelytor blir allt högre. Forskningen och skötselplanerna för att få till bra gräsytor går hela tiden framåt och det gäller att anpassa sig efter de krav som förväntas på en modern golfen läggning, i alla fall om man vill fira sitt 100-års jubileum. Puttom har aldrig haft någon bevattningsanläggning på fairway och under åren har dräneringen blivit allt mer eftersatt, viktiga faktorer för att ha en längre säsong och en jämn och hög kvalitet på banan. På klubbens årsmöte under måndagskvällen klubbades beslutet om att investera i en fairwaybevattning samt en ordentlig översyn av banans dränering.

Förutom satsningen på fairway så fortsätter den redan påbörjade satsningen att förbättra greenerna även nästa år. Den helt nya greenen på hål 2 samt en 1000 m2 stor övningsgreen för chippa, fulla pitchslag och puttar tas i bruk i sommar.

– Det känns helt rätt tid att göra den här investeringen, för det är precis vad det är. En investering för framtiden. Kraven som golfaren har höjs hela tiden och det gäller för oss att hänga med. Vi har en fantastisk förening och en otroligt fin anläggning, nu får vi ännu bättre förutsättningar att hålla en hög bankvalité under en större del av säsongen, säger Petter Hägglund, klubbchef på Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

Planen är att bevattningsanläggningen ska vara i bruk i och med att banan öppnas 2018, öppningsdatum kommer inte att påverkas.

Kontakt

Petter Hägglund, Klubbchef 070-2177979

Ingemar Strandberg, Greenkeeper 070-566 40 23

Markus Sandin, Ordförande 070-2655928

Petter Hägglund

Ingemar Strandberg

Dräneringen av banan är redan påbörjad, här ser vi svackan på hål 1.

Fairwaybevattningen kommer vara ett enkelradigt system
Ca 100 spridare