[wooslider prev_text=”Bakåt” next_text=”Nästa” slider_type=”attachments” limit=”6″]

I går rev Stor-Rössjön och Lill-Rössjön, precis som i stora delar av övriga Sverige så är våren tidig. Så pass mycket som en månad, enligt Bengts anteckningar var det isfritt på sjöarna den 4-5 maj i fjol.
– Det ser bättre ut än förra året, men jag vill vänta till efter helgen innan jag kan vara riktigt säker. Det beror på om isbrännorna tar sig, men det ser bra ut så här långt.
Efter en kortare rundvandring konstaterar Bengt att ny grönska redan börjar dyka upp, bland annat på övningsgreenen.
Arbetet som påbörjades förra året på hål 7 kommer fortsätta, bland annat har man lagt ny dränering med kedjegrävaren som köptes in i fjol.
– Dräneringen vi la ner i höstas däruppe ser riktigt bra ut, det rinner på, säger Bengt.
Nytt för i år är att klubben investerat i en cylinderaggregat-slip, det innebär att vi nu får kapacitet att själva slipa knivarna som klipper greenerna, något som i sin tur innebär att Bengts gäng kan dressa greenerna oftare.
– Vi har även skaffat lite ny dressutrustning som innebär att vi kommer dressa mindre mängd men oftare, kanske en gång i veckan. Eftersom dress-sanden sliter hårt på skärpan på knivarna är det ett måste att kunna slipa oftare än en gång per år som vi gjort tidigare.
Så 10000-kronorsfrågan, när öppnar vi banan?
– Allt hänger på den där uppe, håller det sig varmt kanske vi måste öppna på städdagen… Men till dess kommer vi inte hinna färdigt. Det är mycket som ska komma på plats.
Puttom har aldrig öppnat tidigare än 15 maj, är det inte dags för rekord?
-Förutom vädret beror det mycket på hur många som kan ställa upp på städdagarna, det har blivit färre och färre och det innebär så klart att vi får mer att fixa. Ju fler som kommer desto mer ökar chanserna att vi kan öppna.

Städdagarna i år är 10-11 maj, i år ser vi till att öka deltagandet ordentligt!