Säsongen drar sig åter igen mot sitt slut. Detta innebär en del nya saker denna säsong. Bevattningen är tömd och detta år satsar vi på en gammal klassiker. Många som varit med länge i klubben minns säkert att fairways hålpipluftades och att de låg små jordkorvar på fairways under hösten. Detta är nåt vi tror stenhårt på och kommer att göra i år för första gången på väldigt länge. Vi gör även detta år som ifjol djupluftning med bryt samt Hålpipluftning av greenerna. När detta påbörjas så stängs ordinarie greener och provisoriska ställs ut. Tees kommer även dom få sig en omgång av luftaren.
Hål 3 och 12 har redan nu gått över till slagmattor för att spara dom lite och förhoppningsvis få en bättre start på dom till våren då dom ligger så till att dom är lite sega att få igång.

Tyvärr har hösten varit blöt och varm. En riktig svamphöst. Detta har tyvärr gjort att vi fått ett explosionsartat svampangrepp på våra greener. Oftast går detta att stävja med luftning och att försöka hålla gräset torrt vilket har varit väldigt svårt. Till nästa säsong ska vi vara bättre förberedda på dessa situationer. Vi har även haft en stor invasion av harkrank. Även kallad långbenemygg eller kangero. Dessa lägger gärna sina ägg på ytor med kortklippt gräs. Dessa ägg utvecklas till larver som lever strax under gräset och kan även dom påverka gräset på ett negativt sätt. Nu när vi vet om detta så ska vi ta ett krafttag mot dessa till nästa säsong.
Jobbet med rejäl dressning och luftning kommer att påbörjas måndag 16e oktober.