Jag har haft turen att ha två av världens bästa och roligaste jobb… Först drygt 30 år som lågstadielärare och sedan över 11 år som alltiallo på underbara Puttom. Rätt lika jobb faktiskt, förutom arbetsmiljön förstås, för vilken lycka det var att få börja på klubben. Bara känslan av att ha ett eget skrivbord, egen dator, egen parkeringsplats, att kunna dricka kaffe när man ville, och att få hjälpa en ”kund” i taget. Ojojoj…
Så tack Carl Edblom för att du gav mig chansen, trots mina bristfälliga, för att inte säga obefintliga kunskaper om företagsekonomi, bokföring och lönerapportering.

Att fått ha Puttom som arbetsplats har varit magiskt, berikande och aldrig någonsin tråkigt. Alla underbara arbetskamrater, medlemmar och gäster har gjort att jag gått till jobbet med glädje varenda dag! Det har varit, som jag med glimten i ögat, brukar säga: ”Cirkus Puttom; föreställning varje dag!” Ständigt nya utmaningar, nya möten och ett flöde av uppgifter som dagligen måste lösas.

Men nu är jag där! Där, när det är dags att göra något annat. Vända blad och gå vidare heter det visst. I går gjorde jag min sista arbetsdag på Puttom. Idag när jag vaknade utan väckarklocka började mitt nya liv som pensionär. Jag har lämnat över nyckel och ansvar till Malin Gidlöf och jag önskar henne varmt lycka till! Jag är övertygad om att hon, tillsammans med triumviratet Petter, Ingemar och Fredrik, Birdie NamNam med härliga Annelie och Micke, alla duktiga sommarjobbare och sist men inte minst, alla underbara medlemmar som jobbar ideellt, enskilt eller tillsammans i styrelsen och kommittéer, kommer att få Puttom att växa och utvecklas. Att fortsätta vara den klubb där man träffas och trivs och där gemenskap i ett härligt gäng, är lika viktigt som scorer och poäng!

Och vad ska jag göra nu? Jag har fått frågan många gånger sedan det blev känt att jag skulle sluta. Resa,
long stay på solkusten, läsa böcker, vara med familj och vänner, anlägga en trädgård, bara vara. Ja ni vet vad man brukar säga. Men ärligt talat har jag inte funderat på det speciellt mycket mer än att jag verkligen vill hitta tillbaka till glädjen och tillfredställelsen av att spela golf utan att tänka på greenfeehanddukar, bagbodsnycklar, och krånglande kaffemaskiner. Men har man på olika sätt styrt och ställt i ett helt liv, (för det gör lågstadielärare och alltiallor), är det lite svårt att sluta helt och hållet, så jag har tackat ja till att sitta kvar i trivsel- och medlemskommittén. Jag kommer också att hjälpa till med regel o hcp-frågor, fortsätta ett tag till som distriktsdomare och sitta med i ÅGF-styrelsen som suppleant.

Puttom är en plats på jorden som man inte kan annat än älska och det är en ynnest att fått jobba där och vara medlem i klubben. Så slutligen ett stort, stort tack till allra bästa Petter, alla övriga härliga arbetskamrater och alla goa medlemmar, för att ni finns!

Vi möts igen!

/Anette                               (0730-518829, anetteorav@hotmail.com)