Vi vill här informera om Seniorverksamheten inom Örnsköldsviks GK Puttom som förutom våra populära torsdagstävlingar – att döma av deltagarantalet – även omfattar Mellannorrlänska seniorserien.

Upptakt torsdag 11 maj kl. 12.00
Avrostning med Petter samt info från kommittén.

Seniorkommittén
Ordförande är Tore Salander. Övriga medarbetare är Jan-Erik Näslund, Göran Ögren,
P G Persson, Christer Voss.

Seniortävlingarna, ICA Kvantum Seniors
Alla som är födda 1967 och tidigare har rätt att deltaga i våra interna seniortävlingar. Tävlingarna går som vanligt på torsdagar med start kl. 08.30 i juni, juli och augusti och kl. 09.00 i september.
Årets första tävling går av stapeln torsdagen 1 juni. Kolla för säkerhets skull alltid tiderna i tävlingsprogrammet då ändringar kan ske.

Klassindelning i ICA Kvantum Seniors: A: hcp 0 – 20,0 B: hcp 20,1 – 54

Tävlingsformen blir varannan gång poängbogey och slaggolf.

Anmälan till Seniors:
Tävlingskansliet öppnar kl. 07.00. Senast kl. 08.00 skall anmälan ha gjorts för de som vill spela.
Du skriver själv Ditt scorekort och fyller i noggrant i alla uppgifter såsom namn, gold-ID, exakt hcp, spelhcp, klass, datum etc. Scorekortet och startavgiften 40:- lämnas till tävlingsledningen.
Bollarna lottas sedan vid härbret efter 08.00. Vi har gemensam start i år också kl. 08.30.

Seniors poängtävling
Upp t.o.m 19 deltagare i resp. klass erhåller 1:an 8 p sedan i fallande skala 6,4,3,2.
20 t.o.m. 29 deltagare i resp. klass erhåller 1:an 10 p sedan i fallande skala 8,6,4,3,2.
30 och flera deltagare i resp. klass erhåller 1:an 12 p sedan i fallande skala 10,8.6,4.3,2.
Övriga erhåller 1 deltagarpoäng. Efter sammanräkning för hela säsongen sker prisutdelning vid säsongsavslutningen.

Prisutdelning
I samband med lottningen utdelas priser från förra torsdagens tävlingar. Fem priser i varje klass. Om ej närvaro kan priset hämtas av ombud. Ett pris bland övriga deltagare i resp. klass sker också via lottdragning. Förutsättning är då att man är närvarande. Speciellt pris utdelas också vid t.ex. närmast hål. Pris även till bäste icke puttomspelare (minst 3 deltagare).

Säsongseclectic
Om Du spelar seniortävlingarna någotsånär regelbundet vill vi nämna att vi har en eclectic-tävling. Även om man totalt sett inte haft en bra tävlingsdag kan man ju ha gjort bra ifrån sig på ett eller flera hål. Då kan du efter varje tävling sätta in den scoren i närvaro av din markör. OBS! En inskriven score får dock inte ändras även om du gör ett bättre resultat senare.
Avgiften för att delta i säsongseclecticen är 50:-
Efter sista tävlingen räknar man ihop bruttoscoren och från denna dras hälften av ditt då aktuella spelhandicap.

Mellannorrländska seniorserien (MNS)
Örnsköldsviks GK Puttom möter i denna serie Veckefjärden, Norrfällsviken, Sollefteå, Åsele och Bjurholm. Tävlingsformen är matchspel. Varje lagmatch spelas med 4 singlar och 2 foursome för herrar och 2 singlar och 1 foursome för damer.
Födda 1962 och tidigare får deltaga i MNS.

Om Du är intresserad av att delta i MNS och har möjlighet att spela de dagar som är aktuella så vill vi att du skriver upp dig på listan på anslagstavlan nere i omklädningsbyggnaden. En förutsättning för att ev. bli uttagen är emellertid att du deltar i seniortävlingarna och spelar omkring ditt handicap.

Vi hoppas givetvis på en härlig golfsäsong. Det viktigaste är dock inte att vinna till varje pris, utan att delta och ha trevligt tillsammans.

Seniorkommittén