I dag samlades närmare 40 medlemmar i klubbhuset på Puttom för att workshoppa kring målsättningarna för 2016. Styrelsen, verksamheten och kommittémedlemmar jobbade med frågor kring hur vi ökar medlemsantalet, förbättrar skicket på banan, ökar antalet gästnätter, skapar fler greenfeegäster, hur vi jobbar med våra sponsorer och hur vi skapar ett tävlingsprogram som blir ännu mer tilltalande. Mötet började med en brainstorming-session för att under dagen jobba allt mer fokuserat på konkreta aktiviteter för både kommittéer, styrelse och verksamhet.

IMG_2182

En av grupperna hade gömt sig på damrummet

Många av aktiviteterna landade ganska ofta i insikten att vi är dåliga på marknadsföra oss, vi har boende men ingen som vet om det, vi har rätt bra uppställningsplatser för husvagnar men få som vet, och så vidare. Det kommer vi absolut se till att förbättra.
För att öka medlemsantalet fanns massor med idéer, mycket kring nybörjare och faddrar för att bättre få in nya medlemmar i gemenskapen, bearbeta greenfeemedlemmar, prata med före detta nu ej aktiva medlemmar, aktiviteter på skolorna och så vidare. Här finns så mycket förslag att styrelsen måste sortera lite och välja vad vi ska satsa på. Här har vi ett stort problem med att vi har en medlemskommitté, men den har ironiskt nog inga medlemmar. Är du sugen att jobba med medlemsfrågor och hur vi bäst tar hand om befintliga medlemmar men också lockar nya? Hör av dig!

IMG_2185

Lappar lappar lappar. Hundratalet postitlappar gick åt för att få ner alla idéer

Väldigt mycket, eller egentligen allting, från medlemsantal till greenfeegäster har såklart med skicket på banan att göra och då framförallt greenerna. Ingemar och Fredrik går just nu en greenkeeperutbildning och de har fått mycket ny kunskap kring insatser vi kan testa för att förbättra kvaliteten på kort sikt (i år). Det innebär förmodligen att vi kommer behöva ännu mer ideell hjälp på banan så proffsen kan fokusera på det viktiga. Därför är det extra kul att vi fått till en drivande bankommitté med flera nya namn som kommer jobba tight med greenkeepergänget. De kommer bland annat att gå igenom banan hål för hål med förslag på förbättringar och förändringar för både kort och längre sikt. Hålvärdarnas jobb lyftes fram som oerhört viktigt och något vi ska satsa ännu mer på i år.

Jörgen Jonsson fixar till efter att gigantiska groblad avlägsnats från 17.

Jörgen Jonsson fixar till efter att gigantiska groblad avlägsnats från 17.

Väldigt många förslag kring restaurangen och aktiviteter där den är inblandad. Därför var det otroligt roligt att höra att den nya restauratören Annelie Forsberg har väldigt mycket idéer för att utveckla restaurangverksamheten där Annelie redan nu lovar betydligt bättre öppettider än tidigare år, något som jag vet många klagat över.

Omöjligt att få ner allt efter en sån här bra dag, man kan konstatera att det inte råder någon idébrist i alla fall :) Nu gäller det att göra verkstad av de viktigaste.

/Markus