Underjobbet på inspelsgreenen i full gång.

Så här i höstrusket tänkte jag komma med några spännande nyheter angående banan.

Under hösten har vi haft ett projekt rullande som innebär en helt ny green på övningsområdet samt renovering av green och greenområde hål 2.

Vad är då gjort?

Det största insaterna har skett på övningsområdet:

Fösta steget var att gräva bort massor för att få en bra botten på greenen. Av massorna skapades en del kullar runt övningsgreenen för att få ett så varierat och livfullt övningsområde som möjligt. När botten var klar så grävdes ny bevattning ner då det inte fanns någon befintlig bevattning här tidigare. Även dränering grävdes ner under den nya greenytan. Dräneringsdikena fylldes med singel samt förbereddes det vart vettenspridarna ska sitta. Slutligen lades de cirka 30-35 cm greenuppbyggnadsmaterial på greenen samt ett lager torv. Finjusteringar samt sådd kommer att ske till våren.

Den nya inspelsgreenen är rejält tilltagen. Den sträcker sig från den gamla övningsbunkern till diket bakom 13:e green. En total yta på ca 900 m2. Övningsbunkern har fått en ny placering, den kommer ligga längst ner på området, mot gångvägen mellan röd och gul tee hål 14.

Byggnation inspelsgreen

Publicerat av Örnsköldsviks Golfklubb Puttom den 22 november 2016

 

Green på hål 2 har även den fått sig en renovering. Först grävdes den gamla greenytan bort. Dränering lades ner samt lite småändringar på bevattningen. Massor flyttades och blev till kullar och större och jämnare greenyta. Bunkern gjordes lite större för att matcha det nya greenområdet . Nytt greenuppbyggnadsmaterial lades på samt ett lager torv. Finjustering samt sådd sker till våren. Det nya greenområdet ser riktigt fint och inbjudande ut.

Ombyggnad green2

Publicerat av Örnsköldsviks Golfklubb Puttom den 22 november 2016

 

Vi beräknar att de nya områdena kommer att var spelbara nån gång under mitten till senare delen av nästa säsong.

Nu ser vi fram emot en ny och spännande säsong med fler nyheter och satsningar för att förbättra vår bana. Ta en titt på videoklippen från byggnationerna på banan.

//  Ingemar Strandberg, Head Greenkeeper