En på förhand mycket intressant säsong då vi fortsätter vår satsning på att förbättra banan. Bara våren sätter lite fart snart… Vi ser tillbaka på en säsong där vi på många plan tog en hel del steg framåt – i allt från organisation till satsningen på att få en bättre bana. I år satsar vi ännu mer genom att installera fairwaybevattning och påbörja dränering av fairways.

Vi öppnade banan den 25 maj ifjol, mycket tack vare extraordinära insatser både från ideella och banpersonalen. En nyhet för året var bunkerkvällen som bankommittén arrangerade ett par dagar innan öppning. Stor uppslutning av medlemmar gjorde att alla bunkrar kunde kantskäras på en kväll.
Tack vare det hade vi fantastiska bunkrar hela säsongen.
Det känns som ett vinnande koncept så jag hoppas vi kan göra samma sak i år. Jag vet att bankommittén smider planer för det.

Årets stora händelse kommer självklart vara installationen av fairwaybevattningen. En investering som är nödvändig för att vi ska få mer kontroll och inte vara så beroende av väderleken. Planen är att allt ska vara installerat och klart innan midsommar. Banan kommer vara fullt spelbar även när arbetet pågår, kan vara något hål som stängs av emellanåt. En annan mindre insats som kommer göras är att söka tillstånd och besikta vår spruta för att kunna använda t.ex. skyddsmedel mot svamp på greenerna, som en sista utväg om inget annat hjälper. Det var just svamp som väldigt snabbt försämrade greenerna i slutet av sommaren.
Vi har inte råd med det, när vi har så kort säsong som vi har vill jag att vi har en bana som är bra så länge som det bara är möjligt.

I år förändrar vi innehållet i medlemsnivån ”Premium” och fokuserar helt på dig som vill bli en bättre golfare. Med avrostning och sex träningstillfällen i mindre grupper, anpassade efter individuell nivå är det ett kanonerbjudande för dig som vill ta dig till nästa nivå i spelet.

Markus Sandin
Ordförande i Örnsköldsviks GK Puttom