Efter en tuff inledning på projektet går det allt bättre, nio spridare om dagen har åkt ner i fairway när det gått som bäst. Ni är många som följer jobbet med stort intresse och hejarop, men de finns också ni som tycker det inte går snabbt nog. Första tidsplanen var att det skulle vara klart till midsommar, vilket inte kommer att hålla. Nu är prognosen att det ska vara klart innan juli.
I ett så här pass stort projekt är det inte ovanligt att man stöter på överraskningar, att ledningskartorna för befintlig bevattning inte skulle stämma överhuvudtaget var inget någon hade räknat med. Det har gått åt mycket tid att leta ledningar som inte ens verkar existera, vilket gjort att man dels fått lägga tid på att leta, men också fått dra helt nya stamledningar när man inte funnit dem. Det torra vädret har gjort backen mycket hård, så att plöja ner slangen har på vissa håll varit omöjligt, viket gjort att man fått gräva mer än man tänkt, det tar längre tid och ger större skador.
I skrivande stund är 1-4 helt klart och håller på kopplas in i bevattningsdatorn, vilket innebär att vi kanske redan i natt kan börja vattna fairway på den klövern.
En del medlemmar undrar varför uppgrävda ställen inte blir igenlagda tillräckligt snabbt och tycker det ser illa ut på banan med så mycket grävjobb. Jag håller med om att det ser trist ut, men att det skulle bli mycket grävjobb när man installerar fairwaybevattning hoppas jag alla förstår, det är fullt förväntat. Man kan heller inte lägga igen det man grävt förrän man har trycktestat alla ledningar och kopplingar, vilket gör att det ibland kan dra ut på tiden. En annan sak som gör att det drar ut på tiden är att för få av de som räckt upp handen i viljan av att hjälpa till faktiskt har dykt upp, det gör också att det tar längre tid att återställa.
Så känner du frustration över hur det ser ut på banan? Kom och hjälp till! Jag kan försäkra er att alla inblandade, ideella som anställda, sliter som bara den varenda dag. Ge dem en klapp på axeln eller ett hejarop när ni ser dem, det är för att din golfklubb ska få en bättre bana de jobbar.

Markus Sandin, ordförande