Aktiviteter 2022

Seniors i Golfhallen 2022, spelschema (klicka här).

Seniors i Golfhallen, slutställning omgång 1.

Seniors i Golfhallen, slutställning omgång 2.

Seniors i Golfhallen resultat 18 mars (klicka här).

2021:

ICA Kvantum Seniors 2021

OBS! Från och med torsdag 9 september är det shotgunstart kl. 10.

Torsdag 10 juni drar tävlingen ICA Kvantum Seniors igång igen.
Från och med torsdag 17 juni kör vi shotgunstart från kl. 09.00.
Föranmälan senast onsdagar kl. 12 på Min Golf eller i Puttomshopen.
Startlista publiceras onsdag kl. 18.
Startavgift: 50 kr
Tävlingsgreenfee: 200 kr
Deltagare: 50 år och äldre
Vi följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Golfförbundets råd kopplat till vår verksamhet.

Välkomna!

Seniorkommittén hälsar välkommen till Seniors 2021!

Vi vill med detta blad informera om Seniorverksamheten inom Öviks Golfklubb Puttom som förutom våra populära torsdagstävlingar – att döma av deltagarantalet – även omfattar Mellannorrlänska seniorserien.

Seniorkommittén
Vi som jobbar i kommittén är Christer Voss, Göran Ögren, Jan-Erik Näslund, P-G Persson, Margit Danielsson, Gunnel Engman.

Seniortävlingarna
Alla som är födda 1971 och tidigare har rätt att deltaga i våra interna seniortävlingar. Tävlingarna går som vanligt på torsdagar med start 08.30 i juni, juli och augusti. 09.00 i september.
Kolla för säkerhets skull alltid tiderna i tävlingsprogrammet då vissa ändringar kan komma ifråga pga. andra tävlingar på banan. I år har vi återupptagit utbytet med Veckefjärdens Seniorkommitté, vilket innebär att Puttomspelare betalar samma greenfeeavgift dvs 200:- plus startavgift 50:- som deras deltagare gör hos oss. Vi kommer också att spela en ”stadsmatch” med fyra tävlingar.

Klassindelning
A   hcp  0 – 20,0       B   hcp  20,1 – 54

Tävlingsformen blir varannan gång poängbogey och slaggolf.

Anmälan till Seniors
Anmälan göres senast dagen innan kl. 12 på Min Golf. Du skriver själv Ditt scorekort och fyller noggrant i alla uppgifter såsom namn, exakt hcp, spelhcp, tee, datum etc. Scorekortet och startavgiften 50:- och ev. greenfeeavgift lämnas till tävlingskansliet.
Vid löpande start lottas bollarna av kansliet.
Vid gemensam kanonstart lottas bollarna vid härbret efter 08.00.

Seniors poängtävling
Gäller endast medlemmar i Puttom. I resp. klass erhåller 1:an 12p sedan i fallande skala 10,8,6,5,4,3,2 Övriga erhåller 1 deltagarpoäng. Efter sammanräkning för hela säsongen sker prisutdelning vid säsongsavdelningen.                                                                                                 

Prisutdelning
I samband med lottningen utdelas priser från förra torsdagens tävlingar. Fem priser i varje klass. Om ej närvaro kan priset hämtas av ombud. Ett pris bland övriga deltagare i resp. klass sker också via lottdragning. Förutsättning är då att man är närvarande. Speciellt pris utdelas också vid tex närmast hål, likaså också till HIO och Eagle.

Säsongseclectic
Om Du spelar seniortävlingarna någotsånär regelbundet vill vi nämna att vi har en eclectic-tävling. Även om man totalt sett inte haft en bra tävlingsdag kan man ju ha gjort bra ifrån sig på ett eller flera hål. Då kan Du efter varje tävling sätta in den scoren i närvaro av din markör. OBS En inskriven score får dock inte ändras även om Du gör ett bättre resultat senare.
Avgiften för att delta i säsongseclecticen är 50:-
Efter sista tävlingen räknar man ihop bruttoscoren och från denna dras hälften av Ditt då aktuella spelhandicap.

Mellannorrländska seniorserien (MNS)
Örnsköldsviks GK Puttom möter i denna serie Veckefjärden, Norrfällsviken, Sollefteå, Åsele och Bjurholm. Tävlingsformen är matchspel. Varje lagmatch spelas med 4 singlar och 2 fyrboll/bästboll för herrar och 2 singlar och 1 fyrboll/bästboll för damer.
Födda 1966 och tidigare får deltaga i MNS.
Om Du är intresserad av att delta i MNS så vill vi att Du anmäler dig i formuläret här (klicka) eller skriver upp dig på listan på anslagstavlan nere i omklädningsbyggnaden. En förutsättning för att ev. bli uttagen är emellertid att du deltar i seniortävlingarna och spelar omkring Ditt handicap.

Vi hoppas givetvis på en härlig golfsäsong. Det viktigaste är dock inte att vinna till varje pris, utan att delta och ha trevligt tillsammans.

Seniorkommittén

Nyheter