img_4372.jpg

Kul att det händer nåt, att vi satsar på banan! Ungefär så har den vanligaste kommentaren jag stött på under året låtit, vilket varit otroligt roligt att höra. För det var exakt med den ingångspunkten jag ifjol tog på mig jobbet som ordförande på Puttom, att vi skulle fokusera på banan. Vi har en mycket fin klubb, en fantastisk bana med en unik layout som man aldrig tröttnar att spela. En välkomnande klubb med fin gemenskap där alla bemöts med glada hejarop. Det visar inte minst den medlemsundersökning som gick ut till hälften av medlemmarna i höst (andra halvan får i juni nästa år) där vi har mycket fina betyg, klart bättre än snittet i vårt område. Men att luta sig tillbaka och förvalta får inte vara vår melodi, ska vi finnas i 50 år till efter nästa års 50-års jubileum så har vi inget annat val än att hänga med i utvecklingen på alla fronter, världen snurrar på rätt snabbt efter sista putten på 18:e green, vilket vi verkligen ska använda till vår fördel. Jag är säker på att man i allt högre grad kommer vilja hitta frizoner på ett eller annat sätt, där ligger en golfupplevelse mitt i prick som jag ser det, en chans för reflektion och återhämtning samtidigt som man motionerar. Men självklart finns det utmaningar också, som spelare kommer man ställa högre krav på banan, snabbare spel, bättre service, mer tillgänglighet och valfrihet.

Vill du bli medlem? Klicka här!

Jörgen Jonsson fixar till efter att gigantiska groblad avlägsnats från 17.

Jörgen Jonsson fixar till efter att groblad avlägsnats från 17.

Banan. För att lyckas förbättra banan kommer vi behöva både tid och pengar. Tid ställer många av ni fantastiska medlemmar upp med på helt makalöst fint sätt, ni vet vilka ni är. Men vi kommer behöva mer hjälp, varje ideell timme vi lägger ner på att förbättra banan kommer leda oss närmare vårt mål om att ha en bana i toppskick. Vill du hjälpa till på banan så hör gärna av dig till Bankommittén, det finns oändligt med göra på en golfbana :) Mejla till info@puttom.se om du vill göra ett extra handtag.

Pengar. Vi har en stabil ekonomi men för att kunna göra de åtgärder som behövs kommer det behövas mer kapital. Det finns mycket idéer kring hur det ska kunna gå till, men vi behöver hjälp med att sortera i och genomföra idéerna.
Klubben behöver just nu en ordentlig förstärkning till sponsorkommittén, klubbens viktigaste kommitté då den står för majoriteten av inkomsterna utöver medlemsavgifterna. Känner du att du vill bidra med att jobba för att få in fler samarbetspartners, förändra våra erbjudanden och jobba för att skapa värde för de företag som väljer att synas på Puttom? Hör gärna av dig, din klubb behöver dig! Vi har en fantastisk fin anläggning som kan användas till betydligt mer än den gör idag, så potential finns helt klart. Vill du hjälpa till? Mejla mig, eller slå en signal 070-2655929.
Hur var fjolåret då?
Med tanke på att vi hade en hel del nya parametrar att ta hänsyn till tycker jag vi gör en med beröm godkänd säsong. Vi lyckades dra igång en egen shop med allt vad det innebar, dessutom så pass bra att den redan år ett genererar intäkter till klubben. Ingemar kliver in i sin nya roll som head greenkeeper och tar tag i taktpinnen kring banan på ett bra sätt. Vi införde golfveckan igen och vilken succé det blev! Full fart på banan och i restaurangen hela veckan, helt klart nåt att bygga vidare på nästa år. Vi gör dessutom en riktigt bra greenfee-säsong, ofta fullt på husvagnsplatserna, något som jag hoppas kan ge ringar på vattnet även nästa år.
Dikningen som genomfördes mitt i sommaren verkar redan ge resultat då banan tar undan vatten bättre än tidigare, detta trots att vi inte börjat med någon dränering på spelytorna ännu. Att vi dessutom hann dra igång ombyggnaden av övningsområdet, som ser ut att bli bland den bättre övningsytan jag stött på, och greenen på hål 2 är en klar bonus. Stort tack till P-O Ljung som stöttat och kommit med värdefull kunskap under året kring dom bitarna.

Till sist till alla er ideella som hjälper till runt klubbhus, på banan, i kommittéerna, på rangen, som starters, på städdagar och hålvärdskvällar. Ni gör ett makalöst jobb, stort tack.
Du som vill göra ett handtag för klubben, söndag den 26 februari har vi Målworkshop 2017. Då träffas alla kommittéer, styrelse, personal och andra intresserade för att sätta mål och aktiviteter för säsongen 2017.
Anmäl dig redan idag!